måndag 18 februari 2013

jag vet vad som är fel inget alls det är bara jag som är skev

finns minst ett fel i varje situation...

...två unga kvinnor sitter i ett väntrum. före dem är två män med utländskt ursprung och med väldiga svårigheter att förstå språket. kvinnan i receptionen pratar inte engelska med dem, det finns en tolk men denne tillkallas inte. i båda fallen slutar det med att kvinnan suckar argt, männen skriker och lämnar kontoret utan att få hjälp. de unga kvinnorna får sedan ett vänligt leende och blir inbjudna till kontoret.

...en manlig modell (ex. david beckham) gör reklam (för ex.vis hm, vad annars) iklädd pyttesmå blöta kalsonger som visar mer än vad någon vill se. plötsligt, bara för att han är man är det okej för tjejer att objektifiera honom och kommentera hur snygg han är osv osv. hade det varit en kvinna hade denna reklam snabbt blivit anmäld. hur ska vi komma ifrån att tjejer porträtteras som sexobjekt om det på något dubbelmoraliskt sätt blir okej när det är en man som är objektet?

...en kvinna kommer in i ett konferensrum. det är fyllt med medelåldersmän modell vit och lönnfet. männen vill att kvinnan ska vara som kvinnor alltid ska vara enligt dem, tysta, inte skryta med sin kunskap och gud förbjude henne om hon har några åsikter. för att hon ska få någon syl i vädret krävs att hon är lika bufflig som dem, kör över, använder härskartekniker som trycker ned övriga individer och spela ointresserad när någon talar. detta är som att bedriva hat med mer hat. istället för att främja en vänligare och mer respekterande miljö fortsätter vi bara på samma värdelösa spår.

kort sagt, fördomar och kränkningar förekommer i alla miljöer. vem som är offret och vem som missbrukar sin bättre position är olika beroende på situation. alla människor är olika på något sätt det som avgör om hen blir den utsatte eller ej beror på om denne tillhör majoriteten. eftersom att alla kan bli utsatta för utfrysningen uppstår en skräck för att vara den personen och det är då som det är så otroligt lätt att trycka ned andra för att slippa känna sig liten och obetydlig. MEN OM ALLA BARA SLUTADE MED DETTA SJUKA BETEENDE KANSKE VI KUNDE SLAPPNA AV OCH BARA VARA TREVLIGA ISTÄLLET.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar