onsdag 6 februari 2013

varför många unga så dåligt?

unga mår sämre här i lyxiga sverige än i valfritt u-land. så många att vården inte klarar av att leva upp till vårdgarantin som innebär 30-dagars maximal väntetid. vad kan det bero på?
kanske...
...jan björklunds diktatoriska militärskola som gör att de unga hamnar i någon form av elitistiskt press redan i 12-års åldern.
...att näthatet flödar på alla typer av sociala medier, se uppdrag granskning för mer info.
...att man ska äta mycket mat men absolut inte vara tjock, köpa godis men får inte gå upp ett gram. en omöjlig ekvation som tvingar unga att slå knut på sig själva och känna självförakt och hat till den egna kroppen.
...att de fattigaste har sedan den borgliga regeringen tillträdde 2006 fått 567kr mindre i månade medan de rikaste fått 4483kr mer. de rika endast utgör en tiondel men är oftast de som sätter standarden, dit alla andra strävar trots att det bara är en utopi, falsk dröm som i själva verket inte allt innebär lycka.
...att många unga är av utländsk härkomst och att SD växer i en skrämmande takt och det nu verkar ha blivit okej att informera att muslimer är okej om dom "gör någon nytta här". Prestationsångest? människors lika värde har helt fallit.
...jämställdhetsutvecklingen har totalt stagnerat.
...en trans sexuell person får numera höra öppet hur fruktansvärt psykotiskt det är att vilja bli kallad hen.

jag vet inte, det här är bara förslag. var god fyll i om något fattas. tills dess, lyssna på panda och få lite hopp. sprid kärlek.

http://www.youtube.com/watch?v=MTwKja28Fzs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar